Publicacions

Arqueologia medieval 
És una revista científica plantejada com a eina de promoció i difusió de la recerca en tots els àmbits de l’arqueologia medieval i moderna als Països Catalans. És també una publicació independent on practicar, des del rigor, la crítica i el contrast d’idees. Així mateix vol ser un marc de referència per unificar criteris metodològics i descriptius.

S’estructura en sis seccions destinades a potenciar la diversificació de les temàtiques, sota un criteri prou flexible que permet adaptar-se a les propostes del moment:
– Jaciments: està reservat a les síntesis sobre excavacions arqueològiques finalitzades i inèdites i que prioritzin la interpretació del conjunt.
Territoria: aplega articles sobre ordenació del territori medieval i modern.
– Museïtzacions: s’adreça a projectes de museïtzació de conjunts arqueològics i de restauració i adequació d’edificis.
– Materials: està destinat a estudis de materials arqueològics que per la seva entitat puguin esdevenir referencials.
– Metodologies: exposa els aspectes metodològics més innovadors.
Documenta: recull estudis de base documental que puguin tenir una incidència directa en l’àmbit de l’arqueologia.

El Consell de Redacció està obert a rebre propostes que podeu adreçar-li seguint les normes de publicació de la revista.

Accés a la revista en format pdf a través del portal RACÓ. Revistes catalanes amb accés obert

portada

Consulteu l’índex de l’últim número


Actes dels Congressos d’Arqueologia medieval i moderna de Catalunya

Les actes recullen les aportacions als congressos sobre arqueologia medieval i moderna a Catalunya organitzats per l’ACRAM des de 1998.
Actes dels congressos

Seqüència
És el butlletí informatiu que l’ACRAM va editar entre el maig de 1998 i el juliol de 2006. Amb periodicitat variada, tenia com a objectiu donar a conèixer i valorar l’estat de l’arqueologia medieval i moderna a Catalunya. A través del butlletí es feia difusió de les activitats, les opinions i/o les problemàtiques de la nostra disciplina en els àmbits professionals i d’investigació. Integrava també petits monogràfics sobre actuacions arqueològiques del moment. Se n’editaren 18 números en paper que ara podeu consultar al nostre web en format pdf.

Seqüència, 0 (Maig 1998)
Seqüència, 1 (Setembre 1998)
Seqüència, 2 (Gener 1999)
Seqüència, 3 (Juny 1999)
Seqüència, 4 (Octubre 1999)
Seqüència, 5 (Gener 2000)
Seqüència, 6 (Juny 2000)
Seqüència, 7 (Novembre 2000)
Seqüència, 8 (Gener 2001)
Seqüència, 9 (Juny 2001)
Seqüència, 10 (Octubre 2001)
Seqüència, 11 (Febrer 2002)
Seqüència, 12 (Juny 2002)
Seqüència, 13 (Gener 2003)
Seqüencia, 14 (Setembre 2003)
Seqüencia, 15 (Gener-juliol 2004)
Seqüencia, 16 (Abril 2005)
Seqüència, 17 (Juliol 2006)

Arqueologia Medieval de l’Anoia

Arqueologia_medieval_Anoia

Catàleg de l’exposició presentada en el I Congrés d’Arqueologia Medieval i Moderna a Catalunya (Igualada, 1998).  Conté una síntesi de les principals intervencions en jaciments medievals a l’Anoia,  com per exemple l’església de Sant Julià de les Alzinetes, el castell de Claramunt, els forns de Cabrera d’Anoia, la granja cistercenca d’Ancosa, la muralla de Calaf o el fons de cabana de la Tossa de Montbui. Cal fer esment al treball de Servei de Patrimoni Arquitectònic Local de la Diputació de Barcelona, i el de Jordi i Joan Enrich, pioners en les intervencions arqueològiques a la comarca.
Consulteu l’índex