Benvinguts al nou espai web de l’ACRAM

Amb aquest espai obrim una nova fase en la qual volem afavorir la comunicació amb els socis i amb el col·lectiu de persones interessades en l’arqueologia medieval del país, i facilitar l’accés als continguts que hem anat generant en els darrers anys.

Els que ja ens coneixeu sabeu que els congressos d’arqueologia medieval i moderna, i la publicació de la revista Arqueologia Medieval, són avui els puntals de la nostra activitat. Però seguint el propòsit inicial d’estimular el contacte entre investigadors i fer aflorar les novetats i les qüestions d’actualitat, ens afegim a l’oportunitat que webs i xarxes socials ofereixen per anar més enllà d’aquestes cites periòdiques. Fa tot just un mes que vam crear el nostre perfil a facebook, on esperem poder comptar amb tots vosaltres. Ara tocava la web, que volem més plena, oberta i dinàmica.

En aquest nou espai trobareu, per una banda, les publicacions que l’ACRAM ha dut a terme des del 1997: les actes dels congressos d’arqueologia medieval i moderna a Catalunya, la revista Arqueologia Medieval, l’antic butlletí Seqüència i el catàleg de l’exposició Arqueologia Medieval a l’Anoia. Tot un compendi del gruix de l’activitat arqueològica realitzada al país en les tres darreres dècades, i una mostra de l’evolució de la professió al mateix temps.

Per altra banda, comptem amb poder-vos anunciar ben aviat el proper congrés d’arqueologia medieval i moderna a Catalunya, el cinquè, en el que ara estem treballant. Així com també anar-vos anunciant l’activitat que l’associació va desenvolupant en diferents àmbits.

Finalment, volem que aquesta pàgina sigui aparador de les noves aportacions de la recerca, i dels temes d’actualitat en la pràctica de l’arqueologia medieval que tots vosaltres vulgueu aportar. Recull així l’esperit del butlletí Seqüència, amb un format més actual on tot hi té cabuda: gestió, investigació, difusió, interpretació, notícies puntuals, síntesis, ressenyes, activitats, opinió, propostes i debat.

En uns moments en què la recerca i el coneixement són menys prioritat, nosaltres hi continuem apostant des del nostre àmbit. Us convidem a tots a participar.